Előfizetői tartalom

Ha Kovács marad, akadályba ütközik Barroso? - Adóügyi biztost faragnak a magyar jelöltből?

Portfolio
A The Times brit napilap szerint az Európai Bizottság leendő elnöke, José Manuel Durao Barroso az Európai Néppárt magatartása miatt kemény ellenállba fog ütközni, ha a hamarosan ismét megnevezendő bizottsági névsorban Kovács László neve is szerepelni fog. Az Európai Néppárt az olasz igazságügyi biztosjelölt Rocco Buttiglione "elvesztése" miatt a másik oldalon is "veszteséget szeretne látni". Vezető politikai források szerint ha Kovács és az új lett jelölt cserélne a felkínált biztosi posztot illetően, akkor "megoldódnának" a problémák.

Az Európai Néppárt 268 hellyel rendelkezik az Európai Parlamentben, így a frakció ellenzése esetén Barrosonak esélye sem lehet arra, hogy felálljon az új bizottság, ha abban Kovács az energiaügyi poszt várományosaként lenne feltüntetve. A Reuters vezető politikai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy egy új felállás szerint az új lett jelölt: Andris Piebalgs kerülne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés