Előfizetői tartalom

18000 minimálbéres dolgozó fizetését emeli meg az amerikai nagybank

Portfolio
Jamie Dimon, a JPMorgan bank vezérigazgatója ma bejelentette, hogy elkötelezett az alacsony bérű dolgozók fizetésemelésében, amit a lehető legkorábban meg is kíván valósítani - írja a CNBC. Emellett az érintett dolgozók szakképzésére, egészségügyi hozzájárulására, valamint egyéb juttatásaira is többet szándékozik fordítani. A döntésnek nem csak morális megfontolása lehet: a szűkülő amerikai munkaerőpiac hamarosan egyre inkább rákényszerítheti a vállalatokat, hogy béremeléssel igyekezzenek megtartani a rendelkezésre álló munkaerőt.

A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon ma bejelentette, hogy az egyébként így is 3 dollárral a nemzeti átlag felett álló 10,15 dolláros minimum órabért az elkövetkezendő három évben 12, majd 16,5 dollárra emelik. Az emelés pontos mértéke függ majd a regionális tényezőktől is, így például a drágább nagyvárosokban élők magasabb kompenzációban részesülhetnek. Az intézkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés