Előfizetői tartalom

Abszurd, mekkora hozamot várnak el a magyar befektetők

Portfolio
Ha a csökkenő hozamok és a tőkebeáramlás folytatódik az ingatlanalapoknál, a versenyképes teljesítmény fenntartása indokolttá teheti a befektetések átmeneti korlátozását - mondja el a Portfolio-nak adott interjúban Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő vezérigazgatója. A szakember kitér arra is, milyen változások kellenének ahhoz, hogy a magyar nyugdíj-megtakarítási piac felnőjön a nyugati országokéhoz, mit tanulhatnának a lakossági befektetők az intézményi társaiktól, milyen abszurd hozamelvárásokkal találkoznak ma az alapkezelők és mitől függhet, hogy lemegy-e 300 alá a forint az euróval szemben.

A kötvény- és abszolút hozamú alapok után tavaly októberben az ingatlanalapok is átlépték az ezermilliárd forintos kezelt vagyont, tavaly ez volt a legtöbb ügyfélpénzt bevonzó kategória a befektetési alapok piacán. Hogy látja az Equilor, mi és mikor szabhat gátat az ingatlanalap-őrületnek itthon? Ha a következő egy-két évet nézzük, a legerősebb, leghatékonyabb gátat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés