Előfizetői tartalom

Elfordultak a befektetők a feltörekvő alapoktól

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapokból 1,3 milliárd dollár távozott az augusztus 21-én zárult hét során az EPFR Global legfrissebb statisztikái szerint. Ugyanakkor van olyan tényező, ami optimizmusra adhat okot a feltörekvő piaci részvényalapok jövőjét illetően. Ugyanez viszont már nem mondható el a feltörekvő kötvényalapokról, melyekből a szerdán zárult hét során közel 1,3 milliárd dollár távozott ismét. Ez volt zsinórban a tizenharmadik hét a kötvényalapok esetében, amikor tőkekivonásra került sor, ráadásul a jövő sem biztató, ugyanis a fejlett kötvényhozamok megugrása nem kedvez az alapkategóriának.

A május végére és június egészére jellemző nagyobb tőkekivonási hullám júliusra lecsendesedett, augusztus első három hetében pedig a korábbiaknál jóval szerényebb tőkemozgásokat láthattunk. Az EPFR Global friss adatai szerint a feltörekvő piaci részvényalapoknál, az augusztus 21-én zárult hét során 1,3 milliárd dollárnyi tőke távozott. Bár ismét tőkekivonásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés