Előfizetői tartalom

Két ábra arról, hogy Magyarország ott van a régió legjobbjai között

Portfolio
Az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama adatai szerint tavaly év végén a globális alapkezelői piac kezelt vagyona megközelítette a 37 ezer milliárd eurót, amelyből a legtöbb pénzt részvényalapokban tartják a befektetők. A legnagyobb alapkezelői piaccal a világon egyértelműen az USA rendelkezik, de a tíz legnagyobb kezelt vagyonnal bíró ország közül öt már Európában van. A régióban ráadásul Magyarország is előkelő helyen szerepel, a tavaly év végi adatok szerint mi vagyunk a harmadik legnagyobb vagyont kezelő ország Ausztria és Lengyelország mögött.

Közel 40 ezer milliárd euró2015 végére a nyíltvégű alapokban és az alapok alapjaiban kezelt vagyon globális szinten megközelítette a 37 ezer milliárd eurót, ami éves összehasonlításban több mint 12%-os növekedést mutat. Az Efama adatai szerint a 2015-ös év minden negyedéve verte a 2014-es hasonló időszaki számokat, különösen az első két negyedévben teljesített kiemelkedően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés