Előfizetői tartalom

Örömteli fordulat: Friss pénzek érkeztek a régiónkba

Portfolio
Az elmúlt hetekben rekordösszegű tőkekivonásra került sor a feltörekvő piacokon, amit a Fed eszközvásárlási programja körüli bizonytalanság, valamint a kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos befektetői aggodalmak idéztek elő elsősorban. A július 3-án zárult hét során viszont fordulat következett be, aminek köszönhetően a feltörekvő piaci részvényalapok esetében 1 milliárd dolláros tőkebeáramlás volt tapasztalható, ráadásul a hazánkat is magában foglaló CEEMEA alapkategória is profitált a hangulat megváltozásából. A feltörekvő kötvényalapok esetében ugyan ismét tőkekivonásra került, de ennek mértéke messze elmaradt a korábbi rekord összegekétől.

Az utóbbi hetekben a befektetőket az foglalkoztatta leginkább, hogy milyen gyorsan állhat le az amerikai jegybank tavaly ősszel elkezdett kötvényvásárlási programja. Konkrét válasz ugyan nem érkezett, de a Fed múlt heti bejelentéseiből az derült ki, hogy akár már idén csökkentheti az amerikai jegybank az eszközvásárlási programjának keretösszegét. Ez a kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés