Előfizetői tartalom

Újabb bikapiac jöhet az USA-ban

Portfolio
A fejlett gazdaságok derekasan helytálltak a feltörekvő gazdaságokból kiindult, legutóbbi deflációs hullámmal szemben, melynek hatására volumen- és ársokk alakult ki. Ez viszont alaposan rányomta a bélyegét a globális kereskedelem és termelőipar teljesítményére is. Az erős dollár végső soron katalizátorként hatott az égetően szükséges jegybanki koordinációs folyamatra, az USA-t fenyegető recessziótól való korábbi félelmek ma már túlzónak tűnnek - írja a Fidelity legújabb közleményében.

Jegybanki koordináció = javuló pénzügyi környezetAz elmúlt hónapok során a jegybankok lépéseit több oldalról is jogosan bírálták. A kialakult helyzetben a kommunikációs hibák felesleges módon rontották a pénzügyi környezetet, és fokozták a részvénypiaci volatilitást is. Dominic Rossi a Fidelity International szakértője szerint a Fed túl határozottan jelezte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés