Előfizetői tartalom

Visszavonta az Access Alapkezelő engedélyét az MNB

Portfolio
Az MNB visszavonta az Access Befektetési Alapkezelő Zrt. tevékenységi engedélyét. Az alapkezelő korábban több esetben is jogsértően járt el befektetési és egyéb döntéseinél, és nem orvosolta tőkehiányos helyzetét, így az továbbra is fennáll. Az MNB bírságot szabott ki B. Attilára, az alapkezelő volt vezérigazgatójára és büntető feljelentést is tett - derült ki a jegybank közleményéből.

Az MNB ma közzétett határozatában visszavonta az Access Befektetési Alapkezelő Zrt. (Access alapkezelő) befektetési alapkezelésre, portfóliókezelésre, s befektetési tanácsadásra vonatkozó tevékenységi engedélyét. A jegybank e döntését megelőzően - a fokozatosság és arányosság elve szerint - több, egyre súlyosabb intézkedést hozott az alapkezelővel szemben, ám annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés