Előfizetői tartalom

10 ütős bizonyíték, hogy a Bitcoin-titok berobbant a bankokba

A Bitcoin által ismertté vált blockchain-technológia fejlődésének részeként számos pénzügyi intézmény állt neki saját blockchain fejlesztésének, a cél azonban a legtöbb esetben egyáltalán nem az, hogy egy olyan pénzt fejlesszenek, ami fizetőeszközként funkcionál majd. A blockchainnel fel lehet gyorsítani a nemzetközi átutalásokat, ki lehet szűrni a pénzmosást, sőt, komplett pénzügyi termékeket, például kötvényeket is el lehet vele számolni. Bemutatunk tíz érdekes banki, pénzintézeti, többnyire kísérleti fázisban lévő blockchain-projektet, melyek forradalmasíthatják a világ pénzügyi rendszerét. Több hazai pénzintézet tulajdonosa, anyabankja (Intesa, KBC, UniCredit) is megtalálható a listán.

1-3. A blockchain egy elosztott főkönyvet használó technológia, amely minden tranzakcióhoz egy egyedi azonosítót rendel, majd ebből adatláncokat hoz létre. A bankok főleg nemzetközi átutalásokhoz használják, mivel a blockchain jelentősen le tudja rövidíteni a tranzakciókat, átláthatóbbá, biztonságosabbá és ellenőrizhetőbbé teszi őket, a technológia adaptációjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés