Előfizetői tartalom

2500 devizahiteles per fut Magyarországon

MTI
A devizában nyújtott kölcsön- illetve lízingszerződések közül 2,5 ezer van per alatt, 60 fejeződött be jogerősen, ebből hatot veszítettek el a bankok és lízingcégek, de felülvizsgálatra ezekben az ügyekben is a Kúriához fordulnak - mondta Korba Szabolcs, az OTP Bank főosztályvezetője a lízingkonferencián csütörtökök Herceghalmon.

Wellmann György, a Kúria polgári kollégiumának elnöke közölte: a Kúria felméri az eddigi döntéseket, de a jogi helyzet tiszta, legfeljebb részletekben vannak véleménykülönbségek a bírák közt, a devizahitelek problémájának megoldása a bíróságoktól nem várható. Mind a két előadó egyetértett abban, hogy a devizahitelesek ügye társadalmi probléma, és azt ekként kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés