Akár 30 000 ember munkahelyét is veszélyeztetheti a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvadása, ezért ellenzi az ötletet több felső vezető is a Deutsche Bank köreiből. Közben egy szenior elemző szerint a legnagyobb német bank feltördelése sokkal kifizetődőbb lenne, mint a két pénzintézet fúziója.
Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Charles Dupree, a MarketLine szenior befektetési bankára szerint a Deutsche Bankot darabjaira kellene törni - írja a Reuters.

A szakember szerint a lépésnek köszönhetően a legnagyobb német bank üzletágainak nyereséges részei hatékonyan tudnának működni, míg a befektetési banki ág - amely a bank tőkéjének felét felemésztette az elmúlt években - nem hátráltatná őket többé. A befektetési ág pedig saját forrásokat tudna szerezni.

Közben a Bloomberg arról ír, hogy több tízezren veszíthetik el a munkájukat, ha a Commerzbank és a Deutsche Bank összeolvad, ezért a vállalat felügyeleti bizottságának egyes tagjai ellenállnak.

Jan Duscheck és Stephan Szukalski úgy vélik, a megállapodás 30 000 munkahelyet veszélyeztetne, de nem erősítené meg a bank piaci pozícióját.

"Nem tudunk egy nemzeti bajnokot létrehozni, viszont a kombinált pénzintézetet jobban veszélyezteti egy külföldi agresszív felvásárlás" - fogalmaztak a testületi tagok emailben.