Előfizetői tartalom

A legnagyobb vállalati bankok közé kerül az Erste Magyarországon

Portfolio
Korábban elsősorban lakossági bankként volt ismert az Erste Magyarországon, két éven belül azonban a három legnagyobb közé kerülhet a vállalati piacon is. Idén közel 25%-kal növeli a vállalati hitelállományát az egyre komolyabb ár- és kockázati verseny közepette. A lakossági hitelezésben, különösen a lakáshitelpiacon az új kihelyezések az Erste korábbi várakozásai felett nőnek a bankszektorban.

Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágvezetője a társaság mai sajtóeseményén elmondta:A vállalati hitelezés átesett a fordulaton, nettó növekedés várható idén a piacon, az MNB prognózisa szerint 5-10% között emelkedhet a vállalati hitelállomány, így túllépheti a 6000 milliárd forintot. Fokozódik az árverseny, jelentősen csökkennek a marzsok, megnőtt a futamidő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés