Előfizetői tartalom

Ausztria is meghosszabbítja a bankadót - Zuhannak a bankok

Portfolio
Az osztrák szövetségi kancellár, Werner Faymann elmondása szerint még öt évig nem vezetik ki a adórendszerből a pénzintézeteket sújtó adót - írja a Bloomberg. Elmondása szerint erre a költségvetést továbbra is terhelő bankmentések miatt van szükség. Az Erste árfolyama 2,6, a Raiffeisené pedig 2,3 százalékot esett a hírre.

Az osztrák szövetségi kancellár, Werner Faymann szavai szerint a magyar után Európában második legnagyobbnak számító bankadót még öt évig nem vezetik ki. Az adóból befolyó bevételre elmondása szerint azért van szükség, hogy fedezzék a bankmentések miatt felmerülő költségeket. A Hypo Alpe-Adria-Bank International állami tulajdonú bank leépítése továbbra is jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés