Előfizetői tartalom

Az EU vezetői miatt bukhatnak el a nagybanki összeolvadások

Portfolio
Egyre nagyobb az igény Európában a határon átnyúló nagybanki összeolvadásokra. Az Európai Központi Bank szerint a konszolidáció növelhetné a profitabilitást Európa bankszektorában, az eurózóna vezetőinek június végi csúcsa azonban valószínűleg nem fogja megoldani a bankunióval kapcsolatos vitás ügyeket, így például az egységes betétbiztosítás kérdését - írja a Bloomberg.

Az EKB és a bankok is úgy vélik, hogy az EU-s szabályozóknak jogszabályi változásokat kellene végrehajtaniuk annak érdekében, hogy az elmúlt hónapok pletykáiban gyakran előforduló, határon átnyúló nagybanki összeolvadásokat pénzügyileg is megérje végrehajtani. Többek között a BNP Paribas és az UniCredit, a Societe Generale és az UniCredit, a BNP Paribas és a Deutsche...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés