Előfizetői tartalom

Beálltak a #metoo mögé a hedge fundosok, nyomás alatt a nagybankok

Portfolio
Egyre nagyobb nyomást gyakorol a #metoo mozgalom és a mozgalom mellett álló hedge fund-lobbi a bankokra és más pénzügyi cégekre, hogy tegyék közzé a munkaerő diverzitására vonatkozó adataikat - vagyis például azt, hogy hány nő van a bank vezetésében és mennyit fizetnek nekik a férfiakhoz képest - írja a Reuters.

A #metoo mozgalom mögé olyan aktivista hedge fundok, mint a Trillium Asset Management, az Arjuna Capital és a Calvert Research is beálltak - ezek az alapok főleg olyan cégekre fókuszálnak, mint befektetési terület, ahol sok nő dolgozik, viszont kevesen töltenek be közülük vezető szerepet. Az aktivista alapok célja, hogy részvényesi nyomásgyakorláson keresztül az arányokon változtassanak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés