Előfizetői tartalom

Berágtak a románok, ütik a magyar és az osztrák bankokat

Portfolio
A magyar bankadóhoz hasonló, de feltételhez kötött úgynevezett "kapzsisági illetéket" vetne ki a bankokra Románia - jelentette be tegnap a pénzügyminiszter. Összesen 250 milliárd forintnyi összeget szednének be egy év alatt, a külföldi bankok közül az Erstét érintheti ez a legérzékenyebben, de várhatóan az OTP sem menekül meg tőle. A részvénypiacok jelentős eséssel reagáltak a hírre.

Nagy bejelentés RomániábanAhogy arról tegnap beszámoltunk, a bukaresti kormány úgynevezett kapzsisági illetéket akar kivetni jövő évtől a romániai bankokra. Eugen Teodorovici pénzügyminiszter elmondta: a "kapzsisági illetéket" azoknak a pénzintézeteknek kell majd fizetniük, amelyek másfél százalékot meghaladó bankközi hitelkamatlábat (ROBOR) alkalmaznak. Az illeték a bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés