Minden fiókját bezárja vidéken az NHB Bank. Az Index értesülése szerint a döntést még tavaly novemberben hozták meg, tehát még a bankbetét-kifizetési korlátozások bevezetése előtt megszületett.

A lap úgy tudja, hogy a bank még tavaly döntött arról, hogy az országos hálózat 90 százalékát bezárja, ezt követően csak az Akadémia utcai fiók marad meg, amely banki és befektetési szolgáltatásokat is nyújt.

Az Index értesülései szerint a vidéki hálózat inkább azért volt fontos, hogy az NHB Bank kezelni tudja az egykori Buda-Cash-ügyfelek átvételét, miután pedig ez lezárult, már nincs szükség annyi vidéki fiókra.

Az MNB még december 18-án rendelte el a 30 napos betétkorlátozást a banknál, a likviditási helyzet orvoslása érdekében. Erről bővebben itt írtunk:

2018.12.18 07:54 Korlátozza a 7 millió forint feletti bankbetétek kifizetését az MNB az NHB Banknál
2018.12.18 11:50 NHB-korlátozás: új számokat közölt az MNB
2018.12.18 20:39 Nyugtat az NHB Bank: biztonságban van a befektetők pénze
Ennek értelmében az MNB 30 napra elrendelte a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltotta a bank részére további kötelezettségek vállalását.

Az MNB a rendelkezésére álló adatok alapján összesen 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van a banknak, akit a 7 millió forintos betétkivételi korlát az ennél magasabb összegű betét miatt érint, közülük 10 magánszemély és 42 vállalati ügyfél rendelkezik az OBA kártalanítás összegét is meghaladó betéttel.