Előfizetői tartalom

Csúnyán lemaradt a magyar bankszektor a régióban

Portfolio
Jövedelmezőségben, hatékonyságban, hitelezési aktivitásban és digitalizációban is a régiós átlag alatt teljesít a magyar bankszektor - mutatja a Deloitte friss felmérése. 2017-ben és 2018-ban is mindössze 5-6% körül lehet bankjaink átlagos tőkearányos megtérülése. A lakosság megtakarítási, fogyasztási és hitelezési kedve viszont szerencsére folyamatosan nő.

A két évente elvégzett Deloitte CE Banking Outlook felmérést idén 76 bank és 8 régiós EU-s ország bevonásával készítette el a tanácsadócég a bankszektor 2018 végéig tartó három évének kilátásairól. Főbb megállapításai: A közép-európai régióban emelkedő trendben növekszik a hitelezés, 2014-ről 2015-re 2,3%-ról 3,4%-ra emelkedett a hitelállomány, 2018-ban várhatóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés