Előfizetői tartalom

Duplázódott a magyar bankszektor nyeresége - Egy bank áll a háttérben

Portfolio
Az egy évvel korábbi időszakhoz képest több mint duplájára, 79,4 milliárd forintra nőtt az első negyedévben a magyar hitelintézetek adózott profitja - mutatják a PSZÁF most közzétett adatai. A tavalyi év egészében elszenvedett jelentős veszteségekkel szemben minden hitelezői szegmens nyereséges lett. A javulás azonban gyakorlatilag egyetlen (meg nem nevezett) banknak és értékvesztés-visszaírásoknak köszönhető - hívta fel a figyelmet a PSZÁF. A biztosítók nyeresége az egy évvel korábbihoz képest 4%-kal 10,7 milliárd forintra csökkent.

Részletesebb elemzéssel holnap jelentkezünk. Hitelintézeti szektor A hitelintézeti szektor adózott eredménye 2013. január-márciusban több mint duplája volt a tavalyi első negyedévi összegnek, ez azonban lényegében egyetlen bank kiemelkedő nyereségének, valamint értékvesztés visszaírásoknak köszönhető - írja gyorselemzésében a PSZÁF. A bankok hitelállománya tovább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés