Előfizetői tartalom

Egy unalmas és szürke város lesz Európa pénzügyi központja?

Portfolio
A német pénzügyi élet és az EKB központja, a globális pénzügyi szereplők kegyeiért vívott harcban azonban mindeddig alulmaradt Londonnal szemben. Most viszont eljött Frankfurt ideje: nagyon úgy tűnik, a német város lesz a Brexit fő nyertese. Mégsem várható, hogy a legnagyobb pénzügyi központok globális listáján Frankfurt az élre ugrik.

A Bloomberg összefoglalója szerint a 700 ezres városba már bejelentkezett a Standard Chartered, a Nomura Holdings, a Sumitomo Mitsui, a Daiwa Securities, és hasonló lépést fontolgat a Citigroup, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley is. A Goldman a friss tervek szerint 200-ról 400-ra duplázná itt alkalmazotti létszámát, a Morgan Stanley pedig egyes sajtóértesülések szerint itt alakíthatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés