Előfizetői tartalom

Egyre jobb formában a szlovén bankszektor

Portfolio
A Bank of Slovenia beszámolója szerint az év első hét hónapjában a szlovén bankok összesített nettó nyeresége 287,6 millió euróra növekedett, ez az előző év ugyanezen időszakához képest 15 millió eurós javulást jelent. A bővülés elsősorban a nem teljesítő hitelállomány képzett céltartalék csökkenésének köszönhető - írja a Reuters.

A 90 napon túl nem teljesítő hitelek aránya az előző havi 7,5 százalékról 7,3-ra esett, így most 3 milliárd eurón áll. Eközben a bankszektor eszközállománya 1,3 százalékkal emelkedett, míg a jól teljesítő hitelek 1,2 százalékkal növekedtek az egy évvel korábbihoz képest. A szlovén jegybank jelentése szerint a nem pénzügyi vállalatok számára nyújtott hitelek 6,5...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés