FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Eljött az igazság órája - Szégyenpadon a magyar bankok

Portfolio
Nincsenek túlfűtöttségre utaló jelek a hitelezésben - hangsúlyozza ma közzétett jelentésében a Magyar Nemzeti Bank. Bekövetkezett, amire lehetett számítani: csökkenőben vannak és lassan eltűnnek az értékvesztés-visszaírások, így közelít a bankok nyeresége az alacsonyabb, fenntartható szinthez. A költséghatékonyság tovább romlott a bankoknál, és adókkal szűrve is csak a román bankszektor áll rosszabbul nálunk e téren az egész EU-ban. Az MNB a hitelpenetráció növelésétől, a digitalizációtól és a konszolidációtól várja az egyre hangosabban sürgetett hatékonysági fordulatot.

Ma közzétette fél évente megjelenő Pénzügyi stabilitási jelentését a Magyar Nemzeti Bank. A jelentés és a róla szóló sajtótájékoztató kiemelt üzenetei az alábbiak. A nemzetközi környezet érdemben változott az előző jelentéshez képest, de a bizonytalanságok nem mérséklődtek. A gazdasági növekedésre vonatkozó várakozások romlottak, ami kivárásra készteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés