Előfizetői tartalom

Erste-vezér: fenyegető veszély a normális kamatok visszatérése

Portfolio
Talán még idén is segíteni fogják az egyszeri tételek a bankrendszer nyereségtermelését, jövőre azonban már csak az állományukban és a rajta elérhető bevételekben bízhatnak a bankok, és sanyarú időszak vár a magas költséghányaddal működő bankokra - nyilatkozta Jelasity Radován, a magyar Erste Bank vezérigazgatója. A Budapest Bankért szerinte óriási versenyfutás várható.

A Világgazdaságnak adott interjújában elhangzott: Az Erste hitelállományának 30-40%-os növekedése mellett is csak a korábbi szinten tudják tartani kamatbevételüket az alacsony kamatkörnyezet miatt. A díjbevételre kell tehát támaszkodni. Eredményeik mára meggyőzték kétkedő bécsi kollégáikat, hogy érdemes volt megvásárolni a Citibank lakossági és privátbanki üzletágát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés