Előfizetői tartalom

Ezernél is több magyar befektetőt vertek át, 10 milliárd forint eltűnt

Portfolio
Az MNB pénzügyi stabilitási tanácsa kiemelkedő jogsértésre derített fényt, mind bonyolultságát, nemezetközi jellegét, illetve az átverés nagyságrendjét is tekintve. Ezernél is több, többségében magyar ügyfelet károsított meg három cég és egy természetes személy 10 milliárd forint körüli összegben. Az MNB összesen 1,25 milliárd forintos bírságot szabott ki és büntetőeljárást kezdeményezett az érintettek ellen.

Hatalmas bírságot kaptak "Ilyen nagyságrendű piacfelügyeleti eljárással még nem találkoztunk - kezdte Windisch László, az MNB Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke a ma tartott rendkívüli sajtótájékoztatót. Egy természetes személy (SZ. F. Zsolt Sándor) és három cég, a Fortress Holding LLC, a Flow Money Kft. és a Flow Money...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés