Előfizetői tartalom

Felminősítették a Takarékot

MTI
Javította a Takarék Jelzálogbank fő osztályzatait hétfőn a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő hétfő este Londonban bejelentette, hogy az eddigi "B1"-ről "Ba3"-ra emelte a pénzintézet forint- és devizabetét-állományának hosszú távú besorolását, és az osztályzat kilátását az eddigi stabilról további felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította.

A Moody's egyidejűleg "b3"-ról két fokozattal "b1"-re emelte a Takarék Jelzálogbank alapszintű adósminőség-értékelését (baseline credit assessment, BCA), és "b2"-ről "b1"-re a kiigazított BCA minősítést. A BCA mutatóval a Moody's a bankok önálló, saját, belső pénzügyi erejét méri a rendkívüli állami segítség lehetőségének kiszűrésével. A hosszú távú partnerkockázati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés