Előfizetői tartalom

Fintech-konzultációt indít az MNB

Portfolio
Az MNB 2017 második felében átfogó felmérést végzett a FinTech innovációkkal kapcsolatos vélemények megismerése céljából mind a piaci szereplők, mind a fogyasztók körében. A felmérés eredményei, a nemzetközi legjobb gyakorlatok, valamint a pénzügyi stabilitási szempontok figyelembe vétele alapján a jegybank kidolgozott egy, a hazai FinTech innovációk ösztönzését célzó lehetséges szabályozói koncepciót, amelyet a mai napon megjelent "Innováció és Stabilitás" című konzultációs dokumentum formájában nyilvános konzultációra bocsát. A konzultáció keretében 2018. január 20-ig nyílik lehetőség a felvázolt keretrendszerrel kapcsolatos észrevételek megtételére - írja a felügyelet sajtóközleményében.

A szabályozó hatóságok azzal a dilemmával szembesülnek, hogy egy túlzottan szigorú megközelítéssel biztosítsák-e a kockázatok minimalizálását, feláldozva az innovációból fakadó versenyképességi előnyöket, vagy az új megoldásoknak teljes szabadságot engedve kockáztassák jövőbeli lehetséges veszélyek felépülését. A kérdés hatékony kezeléséhez a két véglet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés