Előfizetői tartalom

Fordulatot hajtottak végre az anyabankok a régiónkban

Portfolio
Úgy tűnik, vége lehet a nemzetközi bankok Kelet-Európával kapcsolatos pesszimizmusának, derül ki a Bécsi Kezdeményezés mai jelentéséből. A közlemény szerint a külföldi bankok Kelet-, Közép-, és Délkelet-Európában fennálló forrásállománya 2011 óta először - Oroszországot és Törökországot leszámítva - növekedett 2015 második negyedévében.

Összességében a régió 21 országának nyújtott források állománya a GDP 0,3 százalékával esett vissza a második negyedévben, amely kevesebb volt, mint az első negyedéves 0,5 százalékos érték. A számokat továbbra is elsősorban Oroszország és Törökország rontották le, ahol a politikai klíma miatt a GDP 0,5 százalékával esett a források állománya. Ha a két országot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés