Előfizetői tartalom

Hajmeresztő baki az UniCreditnél: kicsúszott a gyorsjelentés

Portfolio
Az UniCredit lett az eurózóna első nagybankja, amely közzétette tegnap harmadik negyedéves gyorsjelentését. E mondatban semmi különös nem lenne, ha nem tudnánk: november 8-án lett volna csak esedékes a gyorsjelentés, véletlenül küldték ki most elemzőknek és befektetőknek. A közzétett számokra alig reagált ma a bank árfolyama, jelenleg 0,1%-os pluszban van.

Miután felismerte a hibát, már nem próbálta elrejteni főbb számait az UniCredit, így azok most is elérhetők a társaság honlapján. Ez alapján a bevételek szempontjából nem túl fényes a kép az olasz nagybanknál, a harmadik negyedéves profit azonban több mint duplája az egy évvel korábbinak. A fontosabb számok:a bank működési eredménye 3,3%-kal 1,8 milliárd euróra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés