Előfizetői tartalom

Hárommilliárdos nyereség a Takarékbanknál

Portfolio
A Takarékbank a tervezettnél magasabb, 3,03 milliárd forintos 2016-os adózott eredménye nem sokkal maradt el a 2015-östől. A bank a csökkenő kamatkörnyezet ellenére növelni tudta kamateredményét, emellett jutalékeredményét 33 százalékkal javította, kihasználva azt, hogy a szövetkezeti hitelintézeti integráció ügyfelei jelentősen gyarapították az értékpapír-befektetéseiket. A csaknem 23 százalékos létszámbővülés ellenére a működési költségek mérsékelten emelkedtek - derül ki a bank közleményéből.

A Takarékbank 2016-os beszámolója szerint a bank mérlegfőösszege 640 milliárd forintot tett ki. Saját tőkéje az osztalékfizetés előtt a 3,03 milliárd forintos éves eredménnyel, 21,5 milliárd forintra növekedett 2016-ban. A bank 15,17 százalékos sajáttőke-arányos nyeresége mintegy 2,5 százalékponttal meghaladta a hazai hitelintézeti átlagot. A Takarékbank idén fizetendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés