Előfizetői tartalom

JP Morgan: Érdemes OTP-t venni

Portfolio
A JP Morgan elemzői találkoztak az OTP menedzsmentjével, a beszélgetés pedig arról győzte meg őket, hogy a magyar bank kilátásai továbbra is jók, ezért az elemzőház továbbra is felülsúlyozásra ajánlja az OTP papírjait. A célárat 5860 forintról 5790 forintra csökkentették, ami még mindig közel 39 százalékkal magasabb, mint a jelenlegi árfolyam.

A JP Morgan szerint az OTP tőkemegfelelése még mindig kifejezetten magas, az egyik legmagasabb az európai bankok között, a hitelek fedezettsége pedig 80 százalék felett van, emiatt a bank ellenálló lehet turbulensebb időszakokban is. Az OTP elsősorban az akvizíciók helyett az organikus növekedésre helyezi a hangsúlyt, ez pedig megteremti a magasabb osztalékfizetés lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés