Előfizetői tartalom

Ketyeg az óra az európai bankoknál, sokan megbuknának most a teszten

Portfolio
Az európai bankhatóság (EBA) szerint már csak alig egy évük van hátra az európai bankoknak, hogy mintegy 160 milliárd eurós tőkeemelést hajtsanak végre az ellenálló képességük erősítésére. Jövő januártól az európai bankoknak meg kell felelniük a nettó stabil finanszírozási ráta (NSFR) előírásainak, a bankhatóság szerint azonban sok olyan bank van még, amelynél tőkeemelésre van szükség - számol be a hírről a Reuters.

Az EBA adatai szerint a vizsgált bankoknál átlagosan 100% felett volt az NFSR értéke, de voltak olyan bankok, ahol ez az érték nem érte el a 100%-ot. Ez összesen mintegy 159 milliárd eurós további tőkeszükségletet jelent az érintett bankoknál, amely az érintettek 9,1 ezer milliárd eurós eszközállományának 1,7%-át teszi ki. Sok idő nincs a hiányzó tőke pótlására, az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés