Előfizetői tartalom

Kivonulna Lengyelországból a Budapest Bank tulaja - Jön az OTP?

Portfolio
17%-ot emelkedett a varsói tőzsdén a Bank BPH árfolyama, miután a 90%-os nagytulajdonos GE bejelentette, hogy gondolkozik a lengyel bank eladásán. A Bank BPH Lengyelország tizedik legnagyobb bankja a mérlegfőösszeg alapján, pedig amikor a GE 2008-ban megvásárolta, még a harmadik legnagyobb szereplő volt. A lehetséges vevők között a spanyol Santander, az olasz UniCredit és Intesa Sanpaolo mellett a magyar OTP neve is felmerült.

Eladhatja Bank BPH nevű, tőzsdén jegyzett leánycégét az amerikai GE - ezt maga az anyavállalat jelentette be a Reuters beszámolója szerint. A tervek indokaként a GE elismerte, hogy nem sikerült az elvárt növekedési pályájára állítani a leánybankot annak ellenére, hogy Lengyelország a bankok számára Európa többi országához képest kifejezetten jó növekedési lehetőségeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés