Nagyon szép számokat közölnek majd negyedéves jelentéseikben az amerikai bankok, ami végre elindíthatja a ralit az alulteljesítő pénzügyi papírok piacán - véli Dick Bove, neves amerikai bankelemző a CNBC beszámolója szerint. Érdemes megjegyezni, hogy Bove három hónapja is hasonló véleményen volt, a jóslata ekkor nem igazán jött be.

Ha megnézzük a negyedéves jelentéseket, láthatjuk majd, hogy a kihelyezett hitelállomány növekedett. A marzsok laposformák, de pozitívak. A hitelveszteségek valószínűleg nem lesznek nagyon rosszak. A kiadásokat pedig kordában tudják tartani a bankok,
- mondta a Hilton Capital Management szakembere.

Bove egyébként három hónappal ezelőtt hasonlóan nyilatkozott: ekkor is azt várta, hogy rali indul, miután a bankok szép számokat tesznek közzé jelentéseikben. Így is lett: az amerikai pénzintézetek rekordmagas nyereségeket jelentettek, de a rali nem indult be. A jóslatról itt írtunk:
2018.01.24 10:27 Eljött a bankok földi mennyországa, mindenki vegyen bankrészvényt!
Bove egyébként főleg a sajátrészvény-vásárlásokat hibáztatja a gyenge teljesítmény miatt. Erről itt írtunk:
2018.07.10 08:47 Kifakadt az elemző a bankvezérekre: ha ennyit tudtok, távozzatok!
Ha most rali lesz, a szakember szerint ezt a JP Morgan, a Bank of America és a Wells Fargo fogja vezetni. Az utóbbi pénzintézetet számos botrány övezte az elmúlt években, többek közt több millió hamis számlát nyitottak ügyfeleiknek, de a fegyvertartási botrányba is belekeveredtek. Bove mégis úgy véli, a pénzintézet "egy alvó papír, amit meg kell venni."

Kisebb bankok terén pedig főleg a Szilícium-völgybeli pénzintézetekben lát fantáziát a bankelemző, szerinte az SVB Financial és a First Republic papírjait érdemes zsákolni.