Az Európai Központi Bank arra kérte a Deutsche Bankot, hogy számítsa ki, mennyibe kerülne befektetési banki tevékenységének leépítése - értesült a Reuters. Egyébként már folyamatban van a legnagyobb német banknál a befektetési banki divízió jövőjének újratervezése.

Hasonló témákról is szó lesz szerdai Hitelezés 2018 konferenciánkon, az utolsó helyek még kiadók!

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Deutsche Bank Project Colombo projektnév alatt már egy ideje vizsgálja egyre kisebb bevételekkel és elszivárgó munkaerővel birkózó befektetési banki tevékenységének jövőjét, ezen belül a tevékenység megszüntetésének és az üzletszerzés felfüggesztésének a költségeit is.

Sem az EKB, sem a német bank döntése nem függ össze a társaság vezérigazgató-váltásával. Ahogy egy hete megírtuk, előző hétvégén bejelentették a német Christian Sewing érkezését a bankvezéri székbe, és ő az első, aki kereskedelmi banki szakemberként érkezik a legnagyobb német bank vezetői székébe, a brit John Cryan helyére.

Az Európai Központi Bank által kért vizsgálat célja annak megbecsülése, miként reagálna a Deutsche Bank tőkepiaci és derivatív üzletága arra, ha hirtelen nem kötne új üzletet a bank. A Süddeutsche Zeitung számolt be elsőként az EKB döntéséről, a lap szerint más bankoknál is várható hasonló.

Megválik fejőstehenétől a Deutsche Bank?


Hasonló témákról is szó lesz szerdai Hitelezés 2018 konferenciánkon, az utolsó helyek még kiadók!