Előfizetői tartalom

Megvan az engedély: bankot vehet az OTP

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az AXA hitelezési és banki üzletága az OTP Bank részévé váljon, mert a tranzakció következtében nem várhatók a versenyre káros hatások - írja a GVH közleményében. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a tranzakció révén közel negyedével nő az OTP magyarországi jelzáloghitel-állománya.

Az OTP és az AXA érintett üzletága egyaránt foglalkozik lakossági és vállalati bankszámla-vezetési, betéti kártya és betéti szolgáltatások nyújtásával, valamint a lakossági lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelezéssel. A GVH döntése szerint kizárható, hogy a tranzakció kedvezőtlen horizontális versenyhatással járna, mert a piaci részesedésnek csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés