Előfizetői tartalom

Menekülnek az adóelkerülők Svájcból, és inkább törlesztik a tartozásukat

Portfolio
2016-ban a svájci bankok vagyonosabb ügyfelei 30 milliárd dollárnyi adózatlan eszközt menekítettek ki a világ három legnagyobb privátbankjaiból: a UBS-ből, a Credit Suisse-ből és a Julius Baerből. Az ügyfelek elsősorban azért veszik ki a pénzüket, mert a különféle amnesztia-programok keretein belül kifizetik belőlük azt az adót, amit az elmúlt években megpróbáltak a svájci bankokon keresztül elkerülni és inkább hazaviszik a pénzt.

A svájci bankokra vonatkozó titoktartási törvényeket a válság után gyakorlatilag eltörölték, egyre több ország hatóságai, felügyeleti szervezetei férnek hozzá azoknak az állampolgároknak az adataihoz, akik eddig az alpesi országban rejtegették a pénzüket. Többek közt Argentínában, Brazíliában és Indonéziában is amnesztiaprogramot hirdetett a kormány az adóelkerülőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés