Előfizetői tartalom

Mi legyen, ha nem elég a devizahiteles mentőcsomag?

Bánfi Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem
A 90 nap feletti és alatti hátralékos adósok száma, a hátralék összege ismert. Ismeretlen viszont, milyen mértékben kell az eddigi törlesztő részleteket átmenetileg mérsékelni, hogy az adósok nagy tömege a hitelező banknak havonta képes legyen ismét törleszteni. Amit még tudunk, a szociális szempontú állami segítség szükséges, amit az állami lakásvásárlási alap és rajta keresztül az állami bérlakás konstrukció biztosítana. Néhány hónap múlva eldönthető lesz, hogy a most bejelentett módon a törlesztési hajlandóság a normális szintre visszaáll-e, vagy másfajta szabályozás szükséges. Utóbbi esetben megfontolandó az alábbi javaslat - írja Bánfi Tamás, a Budapest Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, akinek tanulmányát teljes terjedelmében közöljük.

Első rész. A jelzáloggal terhelt lakásvásárlási és -építési célú, valamint a szabad felhasználású lakossági devizahitelezés következményei, a beavatkozás lehetősége vagy kényszere és módjai A devizahitelezés kialakulásának és elterjedésének okai: 1. A lakástámogatási rendszer szigorítását követően a bankok legalább a már megszerzett piaci részesedésük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés