Előfizetői tartalom

Milliárdnyi új ügyfelet szerezhetnek a bankok

Portfolio
Augusztus végén az indiai jegybank bejelentette, hogy hamarosan beengedi a külföldi bankokat a hazai piacra. A jegybank célja ezzel az, hogy az erőteljesebb versenyben az indiai bankok is hatékonyabb működésre kényszerüljenek. Szerdán fény derült a szabályozói keretrendszer részleteire is: a külföldi bankok előtt ezzel megnyílt India - írja a CNBC.

A külföldi bankok eddig jórészt csak fiókokkal voltak jelen az indiai piacon, és általában csak a prémium ügyfelekre koncentráltak. Jelenleg 3 millió indiai állampolgárra jut egyetlen külföldi bankfiók, ennek oka, hogy India eddig évente legfeljebb 15 új bankfiók nyitását engedélyezte a külföldi bankoknak szektorszinten. Ezt is csak nemzetközi nyomásra volt hajlandó engedélyezni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés