Előfizetői tartalom

Milliárdok életét forgatja fel az Orwellt is megszégyenítő, félelmetes megfigyelőrendszer

Képzeld el, hogy kiteszel egy posztot kedvenc közösségi médiaoldaladra, másnap pedig már nem férsz hozzá a bankszámlán tárolt pénzedhez. Ez az abszurdnak tűnő helyzet könnyen valósággá válhat, 2020 után Kína 1,4 milliárd főt számláló lakossága számára, mivel ekkor élesedik a "rendes" állampolgárokat jutalmazó, a "rosszakat" pedig büntető társadalmi kreditrendszer, melynek számos pénzügyi vonatkozása is lesz. Közösségi munkáért, jó végzettségért, magas bevételért kedvező kamatozású hitelek, olcsó pénzügyi termékek járhatnak, fizetésképtelenségért, csalásért pedig teljes anyagi csőd és nyilvános megszégyenülés.

Hitelezés 2019 A hitelezéshez használatos technológiai innovációkról is lesz szó a Portfolio Hitelezés 2019 konferencián. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Pontozzák a lakosságot2020-ra készül el Kína társadalmi kreditrendszere (social credit system); ez lényegében egy országos digitális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés