A Deutsche Bank vezetése a bónuszok kifizetésére rendelkezésre álló keretösszeg 10%-os csökkentését tervezi - írja a Bloomberg saját értesüléseire hivatkozva. Ez egy újabb bizonyíték arra, mekkora bajban van a legnagyobb német bank.
Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A lap beszámolója szerint a vezetőség a korábbiaknál sokkal körültekintőbb lesz a bónuszok kifizetését illetően, és inkább azok részesülhetnek majd belőle, akik a legjobban teljesítettek. Nincs egyszerű helyzetben a Deusche Bank, ugyanis egyszerre kellene költséget megtakarítania a bónuszok csökkentésével, ugyanakkor az ösztönzők visszafogásával azt kockáztatja, hogy még több tehetséges munkavállaló hagyja ott a pénzintézetet. Pont azok, akik a legtöbb pénzt termelik a számára.

A Bloombergnek nyilatkozó belső források szerint a legjobban teljesítő, felső pozíciókban dolgozó munkavállalókat különösen frusztrálja, hogy a csökkenő bevételek (tavaly 10 éves mélypontra eshetett az árbevétel) és a folyamatos botrányok (illetve az ezekhez kapcsolódó pénzbírságok) miatt tavaly több mint 50%-ot esett a részvények árfolyama, ami az ő juttatásaikat is negatívan érinti.

A bónuszok csökkentése kis túlzással egyet jelent az öngyilkossággal ebben a szakmában, ugyanis nagyon erős a verseny a legtöbb pénzt termelő dolgozókért.

A Deutsche Banknak súlyos problémái vannak a tehetségek megszerzésével és megtartásával, a tervezett bónuszcsökkentés pedig csak rontani fog a helyzeten.

- nyilatkozta a Bloomberg megkeresésére egy piaci szakértő.