Előfizetői tartalom

Nagyot bukhatnak a nyugati bankok Törökországban, aggódni kezdett az EKB

Portfolio
Aggódni kezdett az Európai Központi Bank bankfelügyeleti szárnya az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt. Egyelőre nem tartják kritikusnak, de monitorozzák a helyzetet - írja a Financial Times. A spanyol bankok 83,3 milliárd dollárros, a francia bankok 38,4 milliárd dolláros, az olasz bankok pedig 17 milliárd dolláros kitettséggel rendelkeznek Törökországban, ezek nagy része török állampapír.

A brit üzleti napilap szerint a líra idei drasztikus gyengülésével összhangban az Európai Bankfelügyeleti Mechanizmus monitorozni kezdte a legnagyobb török kitettséggel rendelkező eurózónabeli bankok törökországi tevékenységét.Nem tartják egyelőre kritikusnak a helyzetet, de különösen kitettnek tartják a török eseményekkel szemben az olasz UniCreditet, a francia BNP Paribas-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés