Előfizetői tartalom

Nyakunkon a bankok szezonja - Kijózanító lesz, amit látunk

Portfolio
A JP Morgan, majd a Citigroup és a Wells Fargo gyorsjelentésével holnap kezdetét veszi az amerikai nagybankok második negyedéves gyorsjelentési szezonja. Az ügyfelek alacsony tőke- és hitelpiaci aktivitása miatt gyenge eredményekre van kilátás, pedig a Fed kamatemeléseinek köszönhetően nő a bankok kamatmarzsa, és jól fogadta a piac az elmúlt hetekben bejelentett részvény-visszavásárlásokat és osztalékemeléseket.

A nettó bevételek és az egy részvényre jutó eredmény szempontjából nem számítanak kifejezetten erős negyedévre a Reuters konszenzusában szereplő elemzők: 103,3 milliárd dollárra emelkedhetett a cikkünkben említett hat nagybank összesített bevétele a második negyedévben, ami egy év alatt mindössze 0,8%-os emelkedést jelent. A Citigroupnál (-1,0%) és a Goldman Sachsnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés