Előfizetői tartalom

Odavert az elemzőknek a Citigroup

Portfolio
Nem számítva a Trump-adócsomag hatását, amely 19 milliárd dolláros veszteséget okozott a Citigroupnak, a bank negyedik negyedéves jelentésének számai megverték az elemzői várakozásokat. A pénzintézet egy részvényre jutó eredménye (EPS) 1,28 dollár lett a várt 1,19 dollár helyett, bevételük pedig 17,225 milliárd dollár lett, ami kicsit jobb, mint a várt 17,2 milliárd dolláros Reuters elemzői konszenzus. Nyitás előtti kereskedésben eddig 1,2% pluszban van a Citi részvényeinek árfolyama.

Nemcsak az elemzői várakozásokat, de az egy évvel korábbi teljesítményt is meghaladták volna Citigroup számai: a bevételek 1,3%-kal, az egy részvényre jutó eredmény csaknem 12,3%-kal haladja meg az egy évvel korábbit, ha a republikánus adócsomag terhelését nem vesszük figyelembe. A 19 milliárdos veszteséget okozó adóreformmal együtt a társaság -6,44 dolláros EPS-t jelentett.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés