Előfizetői tartalom

Öntik a pénz Kínába a külföldi bankok, pedig rettegnek tőle, hogy nem lesz jó vége

Portfolio
2017 első felében rekordmennyiségű hitelt helyeztek ki Kínába a nemzetközi bankok, annak ellenére, hogy folyamatosan érkeznek az aggályok a kínai gazdaság stabilitásával kapcsolatosan. A jelenség oka elsősorban az, hogy Peking adósságcsökkentési programja nehezebbé tette a kínai piac szereplőinek a kínai bankoktól való hitelfelvételt, főleg a vállalatoknak kell külföldi finanszírozási csatornákat találniuk.

A külföldi, illetve hongkongi bankok általában persze magasabb kamatokkal hiteleznek Kínába, mint a saját piacukon, ami jót tesz a pénzintézetek bevételeinek, a kínai kitettség viszont kockázatos - sok elemző szerint a 2008 óta tartó elképesztő ütemű eladósodás növeli majd a vállalati csődök esélyét - írja a Financial Times. A nemzetközi bankok összesen június végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés