Előfizetői tartalom

Rávert az elemzőkre a Goldman Sachs, de gyengék a számok

Portfolio
A profit és a bevételek szempontjából is jelentősen meghaladta a Goldman Sachs negyedik negyedéve a várakozásokat: a várt 4,91 helyett 5,68 dollár lett a tisztított EPS, a bevételek pedig 7,608 milliárd dollár helyett 7,834 milliárdra rúgtak. A nyitás előtti kereskedésben ennek ellenére egyelőre 0,36%-os mínuszt mutat az árfolyam, amiben szerepet játszhat, hogy 6 év után először veszteséges lett a bank.

A várakozásokhoz képest tehát a fő számok tekintetében jól sikerült a gyorsjelentés, az egy évvel ezelőtti bázishoz képest viszont vegyes a kép: a bevételek 4,1%-kal visszaestek, a tisztított egy részvényre jutó eredmény azonban 11,8%-kal nőtt.Tisztítás nélkül már egyértelműen sötét a kép az eredmény szempontjából is, és ez több más bankhoz (Citigroup, JP Morgan)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés