Előfizetői tartalom

Rég látott formában az Erste

Portfolio
A vártnak megfelelő, 363 millió eurós harmadik negyedéves nettó eredménnyel rukkolt elő ma reggel az Erste Bank. Ez minden idők második legmagasabb nyeresége. A bevételeket szinte telibe találták az elemzők, a költségszint és a kereskedési eredmény viszont rosszabb lett némileg a vártnál. Most másodízben ismét nettó céltartalék-visszaírást könyvelt el a bankcsoport, ez kompenzálta a negatív tényezőket. A magyar leánybank 56 millió eurós nyereséget könyvelt el 3 hónap alatt, az itteni érdekeltséget szintén a céltartalék-visszaírások segítették. Ha minden jól megy, osztalékemelés jöhet a bankcsoportnál.

A főbb bevételi sorok szinte megegyeznek az Ersténél a Reuters elemzői konszenzusa szerinti várakozásnak, a kereskedési eredmény ugyanakkor elmarad tőle. A működési ráfordítások szempontjából nem volt olyan szigorú az Erste, mint az elemzők várták, de a nettó céltartalék-visszaírások meglephetik őket.Az adózás előtti eredmény így 7%-kal, a nettó eredmény 1%-kal múlta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés