Előfizetői tartalom

Rettegnek a bankok, megeszi a vacsorájukat a Facebook és a Google

Miért kéne félni a fintechcégektől? Hiszen ezek csak kis startupok, amelyeknek még saját ügyfélbázisuk sincs - reagált, egyébként teljesen jogosan, számos pénzintézet, amikor pénzügyi startupok sokasága kezdte el ellepni a világot valamikor a 2010-es évek elején. Aztán jöttek a techcégek, mint az Amazon, a Facebook vagy éppen az Alibaba, amelyek közel milliárdos ügyfélbázisuknak indítottak hiteltermékeket, folyószámlákat, pénzküldési lehetőségeket , aztán elkezdtek kacsingatni a befektetési termékek felé is. A bankok hirtelen elkezdtek félni tőlük, mutatjuk, miért.

FacebookFotó: ShutterstockMiután a Facebook nemrég elindította Amerikában a Facebook Paymentset, tavaly decemberben kiderült, hogy a vállalat e-money és fizetési rendszerek üzemeltetéséhez szükséges licencet kapott Írországban. Ezzel lényegében a világ legnagyobb közösségi médiaoldala is belépett az európai fizetési piac feletti dominanciáért vívott fintechháborúba. Egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés