Előfizetői tartalom

Rossz hírt közölt az OTP! (3.)

Portfolio
Az OTP Bank pénteki közleménye szerint 27 milliárd forintos veszteséget szenved el az árfolyamrés kompenzálása miatt. Ezen kívül az egyoldalú szerződésmódosításokból 110-120 milliárd forintos vesztesége keletkezhet. A bank azt is közölte, hogy vizsgálja a törvények által biztosított jogorvoslati lehetőségeket, vagyis kész perre menni.

A parlament ma fogadta el a devizahitelesek megsegítésének első törvényjavaslatát, mely kimondja:az árfolyamrés semmis és vissza kell fizetni az ügyfeleknek az egyoldalú szerződésmódosításokra (döntően kamatemelésekre) lehetőséget adó szerződési feltételek semmisek, kivéve, ha tisztességességüket a bankok a következő néhány hónapban bíróságon bizonyítani tudják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés