FONTOS Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat
 
Előfizetői tartalom

Több milliárd dollárnyi bedőlt hitelt akartak elkenni az indiai bankok

Portfolio
Az indiai bankfelügyelet 3,6 milliárd dollárnyi nem megfelelően nyilvántartott és bejelentett bedőlt hitelt fedezett fel az ország legnagyobb bankjának mérlegében. Az ügy kapcsán számos aggály felmerült annak kapcsán, hogy a pénzintézet riválisai sem jelentik megfelelően a nem teljesítő hiteleiket, így rendszerszintű problémáról lehet szó - írja a Bloomberg.

A State Bank of Indiát a jegybank auditálta; a szakemberek 232 milliárd rúpiával (3,6 milliárd dollár) több nem teljesítő hitelt találtak a bank mérlegében, mint amennyit 2017 márciusában jelentettek. A legnagyobb magánkézben lévő bankot, az HDFC-t is auditálták, itt mintegy 20,5 milliárd rúpia volt az eltérés. Vizsgálták az ICICI bankot is, de a pénzintézet nem tette közzé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés