Úgy tűnik, újabb adathalász (phishing) kísérlet folyik az OTP ügyfeleinek megtévesztésére, most a pénzintézet internetes felületét másolták le azért, hogy az óvatlan ügyfelek adatait megszerezzék.

A magyar bankok vezetői is ott lesznek a Portfolio Hitelezés 2018 Konferenciáján. Regisztráljon Ön is!

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az OTP Bank nevében kaptunk egy levelet (OTP-s e-mail címről), amely ironikus módon arra figyelmeztet, hogy adathalász csalók lophatják el a személyazonosságunkat, ezért a biztonsági funkciók upgradeléséhez aktiválnunk kell a netbankunkban egy modult. Egy látszatra az OTP Bank felületére vezető, közvetlen linket is tartalmaz a tört magyarsággal megírt üzenet, ez azonban átirányít egy "businessgrowth" nevű oldalra, ami az óvatlan ügyfélnek fel sem tűnik.

A weboldal látszatra szinte teljesen hasonlít az OTP Direkt felületére, egyedül a betűtípus más és a legördülő menük nem működnek, valamint a chates ügyfélszolgálat és az információs ikon hiányzik.


A hamis (balra) felület és az eredeti (jobbra).


Értelemszerűen szigorúan tilos bármilyen adatot megadni az ilyen oldalakon, hiszen azt azonnal ellopják. Mielőtt a netbankunkba belépünk, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy jó oldalon járunk, akár azzal, hogy még egyszer, a böngészősávba beírjuk a helyes webcímet.

Az adathalász-támadást jeleztük az OTP Banknak is.

Update:

A bank kommunikációs osztálya jelezte lapunknak, hogy egy külön aloldalon tájékoztatják az ügyfelket az adathalász esetekről, melyet itt lehet elérni.

Címlapfotó: Todoroff Lázár